Circulair Friesland

Samen maken wij de duurzame toekomst

Een duurzame toekomst is alleen mogelijk als we samenwerken. Daarom helpen wij uw graag bij het recyclen van al uw oude werkkleding, schoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Het scheelt uw veel gedoe en wij kunnen deze producten een nieuw leven geven. Zo werken we samen aan een duurzame toekomst en gaan we voor die positieve impact!

Duurzame & Circulaire bedrijfsschoenen
Zet stappen met duurzame bedrijfsschoenen. Veilig en comfortabel werken start met werkschoenen die passen bij de werkomgeving. In ons assortiment bedrijfsschoenen zijn merken vertegenwoordigd als Emma. Dit merk is één van de eerste écht duurzame bedrijfsschoenen. Er is nagedacht over het materiaal, design en recycling na de levensduur. Naast innovatief op gebied van duurzaamheid, voldoen deze schoenen ook aan verschillende veiligheidseisen.

Emma Circulaire Schoen
De duurzame schoen van Emma is gemaakt van zo min mogelijk onderdelen. Omdat bij het ontwerpen van de schoen gebruik is gemaakt van ‘design for recycling’ is het product eenvoudig te ontmantelen. Productonderdelen worden terug gebracht naar grondstof en zijn weer herbruikbaar in andere producten zoals nieuwe Emma schoenen.

VETERS
De veters zijn gemaakt van PET-flessen. Deze gaan terug het PET-recycling proces in zodat er weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden.

ZOLEN
De schoenzool is gemaakt van Polyurethaan (PU). De inlegzool is al van 70% gerecycled schuim. Na gebruik wordt de zool gerecycled, bijvoorbeeld tot vloermatten.

CHOENNEUS, VETEROGEN EN VETERHAKEN
Deze onderdelen zijn gemaakt van staal. Dit materiaal komt met de reguliere metaalrecycling weer opnieuw in omloop.

Duurzame & Circulaire bedrijfskleding

Onze specialiteit is bedrijven voorzien van veilige kleding met een comfortabele pasvorm en de juiste uitstraling. Dit willen we doen op een manier waarmee we de transitie naar de circulaire economie verder helpen. Met een aantal merkleveranciers zoals Havep en Indushirt bieden wij producten aan met gerecycled materiaal zoals rPET en gerecycled denim. Ook wordt er gebruik gemaakt van biologisch katoen, voorbeelden hiervan zijn t-shirts, polo’s en truien. Bouwaar streeft naar een service gerichte oplossing waarbij u duurzame/circulaire producten ontvangt en tevens verzekerd kan zijn van een circulaire en verantwoorde verwerking.

Neem contact met ons op om uw circulaire ambitie(s) te bespreken.